NL 0341 456 806 - BE 02 513 7862 info@wishfulsailing.com Facebook Twitter Google Gratis offerte? Online betalen SGR HISWA
Trustpilot

Reisverslag Athene - Catamaran huren Griekenland

Hieronder vindt je een reisverslag c.q route voorstel voor je zeilvakantie vanuit Athene. De gemiddelde dag afstanden vindt je vermeld en de route is een goede indicatie wat je op een 1 of 2 weekse zeilvakantie kan bevaren.

Aan boord vindt je alles voor navigatie. Zo zijn de meeste jachten uitgevoperd met GPS en veel jachten met een plotter. Daarnaast heb je zeekaarten van het gebied als wel de Pilot (aanvaarroutes, haveninformatie, foto's, baaien, voorziningen etc etc) tot je beschikking.

Offerte - Last Minutes - Reviews - Bel

Aanvragen catamaran huren

Dag 1 Zaterdag  Amsterdam naar Athene 1.300 zeemijl
Na de vlucht van Amsterdam naar Athene worden we aangenaam verrast door de warme temperaturen in Athene. Met de bus E96 vervolgen wij onze reis naar Pier 6 van de haven van Kalamaki – Athene waar we welkom worden geheten door onze schipper. Na een welkomstdrankje en kwartier gemaakt te hebben vertrekken we naar het restaurant Edem gelegen aan het strand van Athene. Na de eerste kennismaking met de groep en de lokale voorgerechten sluiten we de avond af in de Schippersbar.

Dag 2 Zondag  Athene – Kalamaki naar Aegina stad 21 zeemijl
Om 08:00 uur wordt er opgestaan. De schipper maakt het eerste ontbijt klaar en om 09:00 uur vindt de eerste Palaver plaats. In deze Palaver wordt allerlei nuttige informatie met betrekking tot het weer, de baaien, de te volgen route, de haven en de faciliteiten in de haven aan de gasten verteld. Na de Palaver vindt er een rondleiding op het moederschip plaats om een ieder een beetje meer bekend te maken met de meest gangbare zeiltermen. Om 12:00 uur vertrekken we met als eerste reisdoel de eilandjes Nisidhes Lagouses voor Aegina stad. Hier kunnen  we zwemmen, snorkelen, slapen en de bareboaters kunnen hier voor de eerste keer met het anker oefenen. Om 14:30 uur  wordt de koers vervolgd richting Aegina stad alwaar we voor het eerst kennis maken met ankeren in de laag. Hierna is het tijd voor het ankerbiertje, free time, douchen , shoppen of nog maar slapen. Wat je maar wilt. Om 21:00 uur ’s avonds vertrekken we met ons allen richting de visafslag waar door de schipper reeds een grote tafel is gereserveerd. Voor diegene die geïnteresseerd zijn wordt er een geweldige vis messe (tot 10 verschillende soorten vis e.d.) geserveerd. Na het nuttige van al die lekkere vis gerechten is er nog tijd voor een laatste drankje in plaatselijke horeca / boulevard.

Dag 3 Maandag Aegina stad naar Epidavros – 15 zeemijl
Na ontbijt, boodschappen, boot klaar maken en de palaver vertrekken we vandaag richting Epidavros. Wereldberoemd vanwege haar Amfiteather uit het jaar 300 b.c. De akoestiek is alom bekend en er vinden nog steeds voorstelling plaats (14.000 zit plaatsen) en is een bezoek meer dan waard. Onderweg maken we een ankerstop in de baai van Angistri waar we lekker gaan snorkelen, slapen en lunchen. Tegen 15:30 uur vervolgen wij onze reis naar het ‘moeilijk’ vindbare Epidavros. Na het ankerbiertje kunnen wij ons opfrissen in het Hotel Alktis waar we voor een paar Euro een Hotelkamer tot onze beschikking hebben. Na deze verfrissende douche eten we heerlijke Griekse Tapas bij Hotel Posseidon en sluiten we de avond af in de lekkere luie stoelen van Hotel Aktis of nuttigen we nog een cocktail bij de lokale Music Bar.

Dag 4 Dinsdag – Epidavros naar Vaathi – 9 zeemijl
Enkele deelnemers staan bijzonder vroeg op om van een schitterende zonsopgang te genieten. De overige zorgen ervoor om  om 08:00 uur gereed te zijn om per taxi een bezoek te brengen aan het Amfitheather van Epidavros. Na dit bezoek ontbijten we om 10:00 uur en maken we de boot klaar voor vertrek. Deze dag staat in het teken van een relatief kleine tocht naar de klein(st)e haven van deze reis. Het plaatsje dat we zullen aandoen heet Vaathi. De relatief korte afstand geeft een ieder zijn eigen tijd. De een wil laat vertrekken, de ander wil snel weg om gewoon lekker een paar ranken te pakken, de ander wil vroeg weg om snel in de volgende haven te zijn. Behoudens een lekkere buitendouche biedt Vaathi slechts 2 tavernes en 1 schippersbar. Het is bij uitstek een plekje dat enkel en alleen door zeilers bezocht wordt en dus zijn er s’avonds voldoende mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen.

Dag 5 Woensdag – Vaathi – Poros naar 23 zeemijl
Na de relatieve korte overtocht moet er vandaag weer serieus gezeild worden. Om de kom uit te komen moet er stevig gelaveerd worden en dienen we ook nog rekening te houden onderweg met de diverse ferry’s. De wind is ons goed gezind en het lukt ons om binnen de tijd door de kom heen te steken. Dit geeft ons voldoende tijd om voor de lunch te stoppen in een van de mooiste baaien van het gebied – Russian Bay – op slechts 2 zeemijl van Poros. Na een enerverende tussenstop vertrekken we richting Poros, een schitterend klein dorpje op een schiereiland met een rijke schakering aan restaurantjes, barretjes, winkeltjes op een van de mooiste boulevards van het gebied. Na een verfrissende douche in een supermarkt(!!) genieten we van een heerlijke Griekse maaltijd in restaurant Garden waarna we ons tot in de ‘vroege uurtjes’ prima vermaken in de beroemde Malibu Dance Bar.

Dag 6 Donderdag - Poros – Hydra naar 15 zeemijl
Anders dan op andere dagen en waarschijnlijk ingegeven door ons bezoek aan de Malibu Dance Bar ‘slapen we vandaag uit’. Voor sommige gasten is dit tevens een mooie gelegenheid om gezellig te gaan winkelen of door de nauwe steegjes van Poros te gaan wandelen. Om 12:00 uur gooien we de trossen los en vertrekken richting Nisos Soupia of wel het Kikker eiland. Dit eiland verdient haar naam aan het feit dat het rotsblok dat de ingang van deze baai markeert verdacht veel lijkt op een kikker. Hier aangekomen zien we in de verte al het eiland Hydra liggen. Hydra is bekend in Griekenland vanwege haar image als kunstenaars eiland. Het dorpje heeft dan ook een hoog gehalte aan kleine galerieën, boetiekjes en winkeltjes met sieraden. Ook kan er in Hydra eindelijk een ECHTE Douche genomen worden. Maar we dienen wel vaart te maken want in Hydra kunnen wij genieten van de mooiste zonsondergang in de Sunset Bar. Na dit schitterende schouwspel vervolgen wij onze weg naar een verscholen restaurantje waar iedere avond live Griekse muziek gespeeld wordt. Tot slot nuttigen we nog een aantal ‘lichte alcoholische’ versnaperingen aan de boulevard.

Dag 7 Vrijdag – Hydra – Spetsas naar 18 zeemijl
Wederom vroeg opstaan vanwege wederom een leuk voorstel. Omdat Hydra goed beschut ligt wordt het er snel bijzonder warm. Besloten is om snel de boodschappen te doen en een ‘Floating Breakfast’ in een verscholen baai (niet op de kaart) te nuttigen. Na circa een klein uurtje varen wanen we ons dan ook allen op de wereld in deze helder blauwe baai. Na het ontbijt, zwemmen en de inmiddels beroemde en gewaardeerde zeemans douche vervolgen we onze reis naar het eiland Nisos Trikkeri vanwege de grote kans om dolfijnen te zien. Groot is dan ook onze vreugde als we eindelijk kennis mogen maken met deze vrolijke en nieuwsgierige zeedieren. Na het spelen met deze dieren (met de boot vol vermogen en eventueel op eigen risico zelfs zwemmen) vervolgen we onze reis naar het eiland Spetsas. Weer een geheel ander plaatsje verdeelt in oude en nieuw Spetsas.

Dag 8 Zaterdag - DWJZWD Spetsas - 0 zeemijl
Het valt bijna niet te geloven maar we zijn alweer een week geleden vertrokken. Voorstel is om de inmiddels beroemde DWJZWD  te doen – ofwel Doe Wat Je Zelf Wilt Dag. Het is ons meegevallen om met zoveel onbekende mensen op zo’n kleine ruimte te kunnen leven maar vandaag staat duidelijk in het teken van jezelf. Spetsas leent zich hier bij uitstek voor: Zo kan er naar het strand gegaan worden, kun je scooters huren, kan je lekker winkelen, kan je een wandeling maken over het eiland of je kan ook gewoon niks doen. De enige afspraak die er is, is dat als je gezamenlijk s’avonds wilt eten je om 21:00 uur bij de boot verzamelt. Deze rustdag wordt s’avonds afgesloten in een Griekse top locatie waar een live band allerlei Griekse hits voorschotelt. Alternatief is een bezoek aan een echte discotheek.

Dag 9 Zondag - Spetsas -  Plaka / Leonidhion  naar 20 zeemijl
Na het verfrissend- en ontspannende dagje Spetsas is een ieder opgeladen om er met volle moed tegen aan te gaan. Er staat dan ook een behoorlijke tocht voor de boeg naar Plaka. Onderweg worden we nog verrast door een gigantische grote groep speelse dolfijnen. Een eerste inschatting loopt tot wel 60 á 70 dieren. Plaka is een klein rustiek plaatsje (waar je ook geen tweede van kan vinden) met een bijzonder karakter. In Plaka worden we hartelijk welkom geheten door Margarita (“koop zo min mogelijk bij die supermarkt want dat zijn mafioso!!”) die ons van ijs, tomaten en fruit voorziet. S’avonds zijn we te gast bij Margarita die met haar gehele familie (tot Opa en Oma aan toe) ons een buffet aanbiedt waar we geen nee tegen kunnen zeggen. Na het buffet genieten we nog van een drankje op het strand en gaan op tijd naar bed vanwege de grote oversteek naar Navpilon.

Dag 10 Maandag – Plaka – Navpilon naar 30 zeemijl
Deze tocht der tochten brengt ons van Plaka naar Navpilon. Navpilon is de oude Hoofdstad van het nieuwe Griekenland. De stad is gebouwd ten tijde van de bezetting door de Venezianen en hun invloed is duidelijk herkenbaar in de bouwstijlen van de stad. Beroemd vanwege de citadel Palamadi welke bezichtigd kan worden door de trap met 1000 treden te beklimmen. Deze wordt dan ook door ons bedwongen in de hete namiddag – een ‘behoorlijke’ aanslag op onze conditie maar het uitzicht op de Argonische Golf dat dit oplevert maakt veel goed.


Dag 11 Dinsdag – Navpilon – Ermioni naar 30 zeemijl – Nachtzeilen
Na het verste punt van onze reis bereikt te hebben moeten we nu beginnen met de terugvaart. Het voorstel is om nachtzeilen te simuleren door vroeg in de morgen (nog donker) te vertrekken. Dit betekent dat de tocht en boot s’avonds al voorbereid dienen te worden en dat we bijtijds onze kooi op zoeken. Conform voorstel staan we om 03:00 uur op, drinken een sterke bak koffie  om vervolgens de trossen los te gooien. De maan is ons goed gezind en verlicht onze weg richting Ermioni. Om 06:30 komen de eerste zonnestralen door en zijn we getuige van een schitterende zonsopgang. Na een ‘floating breakfast’ en zeemans douche (de wind laat ons in de steek) bereiken we tegen 15:00 uur s’middags Ermioni.

Dag 12 Woensdag – Ermioni – Poros naar 19 zeemijl
Op veler verzoek wordt er vandaag besloten om een plaats te dubbelen en gaan we dus weer vol goede moed naar ons Poros. Onderweg maken we nog een stop op het praktisch onbewoonde eiland Dhokos en nuttigen we de lunch in de baai Ormos Skindos. Volgens de pilot wonen er slechts 1 tot 2 families op dit verder onbewoonde stukje Griekenland. Na deze tussenstop gaan we volop laveren in de straat van Hydra en ronden we de bocht naar Poros met een rif in het grootzeil. Op deze plek komen de golven van 3 verschillende kanten op ons af en wordt het dus nog redelijk spectaculair om de bocht te ronden. Nu nog even door het Kanaal van Poros (we zien de Malibu Dance Bar alweer liggen) en afmeren. Het avondprogramma laat zich raden.

Dag 13 Donderdag – Poros – Perdika naar 15 zeemijl
Na alle grote en lange tochten van de laatste dagen eindelijk weer een relatief kleine afstand. Vandaag zetten we koers naar Perdika. Besloten om ontbijt te nuttigen en de zeemans douche te nemen in the famous Russian Bay. Vervolgens zetten we koers richting Methana om voor anker te gaan in wat genoemd wordt de Tropical Beach Club baai van Methana. Dit is een van de weinige strandjes in het gebied waar eventueel geluncht kan worden in de Beach Club. Voorzichtig manoeuvreren wij ons jacht de baai in – gade geslagen door de meeste badgasten. Na een prettig verblijf vervolgen we onze route naar Perdika – een van de kleinere maar gezellige haventjes van het gebied. We worden welkom geheten door Dimitris en zijn Duitse vrouw Claudia waar we s’avonds ook gaan eten. De avond wordt afgesloten in de Cubaanse Club waar ook nog een stevig partijtje gepoold wordt.

Dag 14 Vrijdag Perdika – Athene – Kalamaki naar 21 zeemijl
We wisten dat het er aan zat te komen maar als het dan zover is……De laatste tocht alweer. Eentje met doorkruising van de Shipping Lane (met al het in en uitgaande zeevracht verkeer). Maar alvorens we hier aan gaan beginnen maken we eerst nog een stop bij AK Marina waar voor de liefhebbers nog een laatste cultuur trip naar een van de best bewaarde tempels van Griekenland gemaakt kan worden. Voor de anderen rest nog eenmaal lekker zwemmen in een baai. Na de overtocht komen we weer terug in de gigantische jacht haven van Athene en is het tijd voor het laatste Ankerbiertje. Na het douchen gaan we nog een keer terug naar Edem – het restaurant op het strand waar het 2 weken geleden allemaal begon. Tot slot wordt er nog een biertje tot in de late uurtjes van de avond gedronken in de Schippersbar van de jachthaven.

Dag 15 Zaterdag – Athene – Amsterdam naar 1.300 zeemijl
Helaas aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan deze vakantie. Na afscheid op de kades van Kalamaki vertrekken we per bus naar het vliegveld. De vakantie is zeker de moeite waard geweest:Dolfijnen, Griekse muziek, diverse baaien, nachtzeilen, al die leuke pittoreske plaatsjes, alle zeilers, de cultuur, de geschiedenis, het zeilen, al die ervaringen het ging gewoon te snel om waar te zijn.

Terug naar boven

Catamaran huren? Deel deze pagina:

onze vermelding SGR
onze vermelding op www.keurmerk.info

Jazzdreef 11, 3845BZ Harderwijk | 0341 456 806 (Nl) of 02 513 7862 (Be) | info@wishfulsailing.com