NL 0341 456 806 - BE 02 513 7862 info@wishfulsailing.com Facebook Twitter Google Gratis offerte? Online betalen SGR HISWA
Trustpilot
Vaarbewijs – Zuid Europa Kroatië, Italië, Turkije, Griekenland en Spanje stellen als voorloper voor de rest van Europa een ICC (Internationaal vaarbewijs) of Internationaal Stuurbrevet verplicht. Je dient dit ook ter plaatse te overleggen. Indien je gaat varen zonder het ICC loopt je het risico om de vakantie voortijdig te moeten eindigen indien er gecontroleerd wordt door de politie. In het geval je schade vaart is de kans reëel aanwezig dat je niet verzekert bent en daarom zelf aansprakelijk bent voor de schade. Wishful Sailing Company adviseert jullie dan ook om het ICC te tonen.

Voor onze Belgische gasten volstaat het Internationale Stuurbrevet - maar sinds 1 oktober 2011 is ook in Belgie het ICC (International Certificate of Competence) aan te vragen via de VYF of VVW.

Yacht charter request form
De Vamex kan het ICC organiseren indien je beschikt over VBA of TKN of vergelijkbare Nederlandse certificaten. Indien je hier niet over beschikt, kunnen wij ook niet aansprakelijk gesteld worden voor bovengenoemde risico’s en huur/vaar je volledig op eigen risico.

Marifoonbewijs is zeker aan te raden en in Kroatië sinds 2007 verplicht.

Bovenstaande geldt helaas ook steeds meer voor andere landen: Caribbean, Seychellen, Griekenland, Turkije en Zuid Frankrijk (en vele andere gebieden). Eigenaren van de jachten behouden altijd het recht om een geldig vaarbewijs te vragen. Voor deze landen geld echter in principe dat nautische ervaring belangrijker is dan het in het bezit hebben van papieren.

Bij twijfel over documenten en andere gebieden wordt je verzocht om contact met ons op te nemen per 0341 456 806 (Nl), 02 513 7862 (Be) of per e-mail

Zeilboot huren? Deel deze pagina:

onze vermelding SGR
onze vermelding op www.keurmerk.info

Vogelzand 10, 3846JM Harderwijk | 0341 456 806 (Nl) of 02 513 7862 (Be) | info@wishfulsailing.com