NL 0341 456 806 - BE 02 513 7862 info@wishfulsailing.com Facebook Twitter Google Gratis offerte? Online betalen SGR HISWA
Trustpilot

Reisverslag Dubrovnik - Zeilvakantie Kroatie

Hieronder vindt je een reisverslag c.q route voorstel voor je zeilvakantie vanuit Dubrovnik. De gemiddelde dag afstanden vindt je vermeld en de route is een goede indicatie wat je op een 1 of 2 weekse zeilvakantie kan bevaren.

Aan boord vindt je alles voor navigatie. Zo zijn de meeste jachten uitgevoperd met GPS en veel jachten met een plotter. Daarnaast heb je zeekaarten van het gebied als wel de Pilot (aanvaarroutes, haveninformatie, foto's, baaien, voorziningen etc etc) tot je beschikking.

Offerte - Last Minutes - Prijzen - Reviews - Bel

Aanvragen zeilvakantie

Al vele jaren is Kroatië een populair vakantieland  en zeker voor de watersporter. Een langgerekte kust met meer dan duizend eilanden, de grootste bewoond, de kleinere vaak onbewoond op een enkele visser na. Het klimaat is uitstekend, ook in september. Het water is glashelder en de temperatuur zeer aangenaam, dus een uitgelezen stek om de snorkel mee te nemen. De flottieljetocht voert u langs een groot gedeelte van dit eilandenrijk met overnachtingen in baaien, vissershaventjes met gezellige restaurants en nu en dan een marina.

Zeilen vanuit Dubrovnik? Alternatieve route Elafiti eilanden, Mljet, National Parc Mljet, Korcula, Lastovo, Elafiti

Dubrovnik

"De parel van de Adria". Deze goed bewaarde stad was in de middeleeuwen één van de bekendste economische en culturele centra van het Middellandse Zeegebied. De historisch authentieke binnenstad is ronduit prachtig. Een wandeling 's avonds door de feeëriek verlichte straten met hun glimmende eeuwenoude voetpaden is een unieke ervaring. Wij  liggen in de comfortabele en luxueuze ACI-marina op de rivier. Van daar uit kunt u met de bus (goedkoop) of met een taxi gemakkelijk naar de oude binnenstad rijden.

 

 croatia339.jpg

De marina in Kastela (Kaštel Gomilica), onze vertrek- en aankomsthaven.

Kaštela ligt tussen Split en Trogir, dus vlak bij de luchthaven. De marina is één van de nieuwste van Kroatië. Het is een mooi gebied met een zevental kastelen en biedt ook de mogelijkheid om zowel Split als Trogir te bezoeken, beide de moeite waard. Vooral Trogir is een mooi en gezellig omwald middeleeuws stadje. Er zijn ook veel restaurantjes die de lokale keuken aanbieden.

  zeilvakantie-trogir.jpg 

 zeilvakantie-montenegro.jpg

 

 Elke morgen het palaver; de tocht voor de komende dag wordt besproken in samenspraak met de gasten.

Trogir een zeer mooie en gezellige ommuurde stad. De oude straatjes  en gebouwen zijn intact gebleven en er zijn talloze mooie binnenpleintjes met terrasjes en goeie restaurants. Trogir is niet te groot en zeer overzichtelijk. We kunnen dit stadje bezoeken met de bus vanuit Kaštela (of met een minibusje) op zaterdagnamiddag.

  zeilvakantie-skradin.jpg 

 zeilboten-huren-trogir.jpg

 

Milna op de westkant van het eiland Brač is een klein pittoresk dorpje met twee marina's, een ACI marina in het dorpje zelf en de veel kleinere marina Vlaška aan de noordoever van de baai.

De ACI marina in Palmizana op het eilandje Sveti Klement.

 

croatia337.jpg 

Lovišće baai op de noordkant van het eilandje Šćedro.

 

 croatia334.jpg

 croatia331-(1).jpg

 

Korčula is een klein gezellig omwald stadje. Hier is het geboortehuis van Marco Polo, ingericht als museum en dat kan bezocht worden. Op de wallen van deze versterkte stad zijn talloze gezellige restaurantjes met uitzicht op de zee. De wirwar van straatjes en steegjes lopen naar de top van het plaatsje, waar de kerk beslist een bezoek waard is. we kunnen hier in de ACI marina aanleggen.

Polače baai op de N.W. kant van het eiland Mljet. Dit is een zeer mooi natuurgebied.

 

 croatia331.jpg

 croati340.jpg

 

De Saplunara baai op de Z.O. kant van het eiland Mljet. Er zijn enkele restaurants.

Terug naar boven

Zeilvakantie? Deel deze pagina:

onze vermelding SGR
onze vermelding op www.keurmerk.info

Vogelzand 10, 3846JM Harderwijk | 0341 456 806 (Nl) of 02 513 7862 (Be) | info@wishfulsailing.com